Tom Brady ‘definitivno završio karijeru’

Najbolji igrač američkog nogometa svih vremena prošle je godine objavio kraj karijere, ali se potom predomislio i vratio odigrati još jednu godinu.

Tokom 23-godišnje karijere u NFL-u, Brady je osvojio rekordnih sedam naslova prvaka (Reuters)

Tom Brady, najbolji igrač američkog nogometa svih vremena, objavio je putem Twittera kako je “definitivno završio svoju karijeru”.

“Povlačim se zauvijek. Hvala ljudi što ste mi dopustili živjeti svoj san”, objavio je 45-godišnji kvoterbek u 53-sekundnom videu, prenijela je Hina, pozivajući se na Reuters.

Tokom 23-godišnje karijere u NFL-u, Brady je osvojio rekordnih sedam naslova prvaka, od toga šest kao član New England Patriotsa za koje je igrao od 2000. do 2019. godine, te još jedan s Tampa Bay Buccaneersima u kojima je proveo svoje posljednje tri sezone.

Nakon ispadanja u prošlogodišnjem doigravanju Brady je također objavio kraj karijere samo da bi se tokom proljeća predomislio i vratio odigrati još jednu godinu.

Osim što je rekorder po broju osvojenih naslova, Brady je rekorder i po broju bačenih dodavanja za touchdown u karijeri (649 u ligaškom dijelu sezone i 88 u doigravanju) te po broju osvojenih jarda dodavanjem (89,214 u ligaškom dijelu i 13,400 u doigravanju).

Pet je puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) “Superbowla”, a tri puta za MVP-a sezone.

Izvor: Agencije