Mediji: Dio Dinamovih navijača izlazi na slobodu

Puštanje na slobodu navijača koji su učestvovali u nasilju ispred AEK-ovog stadiona bit će moguće uz dva uvjeta: zabranu ulaska u Grčku radi gledanja sportskih utakmica i kauciju od 1.000 eura.

U grčkim zatvorima od augusta se nalaze 102 pripadnika navijačke grupe 'Bad Blue Boys' (Pixsell)

Dio navijača zagrebačkog Dinama, koji se nalaze u istražnom zatvoru od početka augusta zbog nasilja u kojem je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, trebao bi uskoro izaći na slobodu, prenose hrvatski mediji.

Navodno bi na slobodu trebalo 20 pripadnika navijačke grupe Bad Blue Boys, a tu informaciju hrvatskim novinarima je potvrdio Athanassios Kaimenakis, jedan od advokata hrvatskih navijača.

Puštanje na slobodu bit će moguće uz dva uvjeta: zabranu ulaska u Grčku radi gledanja sportskih utakmica i kauciju od 1.000 eura.

Ispitana 102 navijača

„Prvih 10 ili 20 [navijača] bi moglo na slobodu u ponedjeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga“, rekao je Kaimenakis.

Prema neslužbenim informacijama, ukupno je 95 zatvorenih navijača zatražilo puštanje iz zatvora.

Prethodnih dana, od ponedjeljka do srijede, trajalo je ispitivanje 102 osumnjičena Dinamova navijača koje grčko tužiteljstvo tereti za učešće u neredima s navijačima AEK-a početkom augusta. Od tada se oni nalaze u različitim grčkim zatvorima, a vlasti ih terete za 11 kaznenih i prekršajnih djela.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada