Green suspendiran ‘na neodređeno’ zbog napada na Nurkića

Draymondu Greenu je ovo druga suspenzija ove sezone – prošli mjesec je bio suspendiran pet utakmica nakon što je uhvatio za vrat Rudyja Goberta.

Green je i prošle sezone bio kažnjen jer je nagazio protivnika, udario je i saigrača na treningu, a 2016. godine se sukobio sa LeBronom Jamesom u finalnoj seriji (EPA)

Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green suspendiran je na „neodređeno“ vrijeme nakon što je udario igrača Phoenixa Jusufa Nurkića, objavila je NBA.

U trećoj četvrtini gostovanja Warriorsa u Phoenixu, Nurkić je držao ruku na Greenovom boku nakon čega se protivnik grubo okrenuo i udario bosanskohercegovačkog košarkaša u lice otvorenom šakom.

Liga je uzela u obzir Greenovu „historiju nesportskih postupaka“ te će od njega tražiti da ispuni određene uvjete takmičenja i tima prije nego što se vrati u igru, prenosi Reuters.

Dug niz nesportskih postupaka

Ovo je Greenu druga suspenzija ove sezone. Prošli mjesec je bio suspendiran pet utakmica nakon što je uhvatio za vrat košarkaša Minnesote Rudyja Goberta.

Green je i prošle sezone bio kažnjen jer je nagazio protivnika, udario je i saigrača na treningu, a 2016. godine je propustio petu utakmicu finala protiv Clevelanda zbog sukoba sa LeBronom Jamesom.

Izvor: Agencije