Odgođeno Evropsko vaterpolo prvenstvo kojem je domaćin trebao biti Izrael

Trenutno se istražuju različite opcije vezane uz kvalifikacijski proces za sljedeće Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u februaru u Dohi, objavio je LEN.

Titulu evropskog prvaka trebala je braniti Hrvatska, no nije poznato kad će turnir biti organiziran (EPA)

Evropsko vaterpolo prvenstvo, koje se u januaru 2024. godine trebalo održati u Izraelu, je odgođeno, objavila je Evropska organizacija vodenih sportova (LEN).

Prvenstvo na kojem je Hrvatska trebala braniti zlato osvojeno prošle godine u Splitu, trebalo se održati u Netanyji od 3. do 16. januara iduće godine.

“Nakon opsežnih sastanaka između European Aquatics i Izraelskog vaterpolo saveza, obje su se institucije složile da će biti nemoguće ugostiti Evropsko prvenstvo u vaterpolu u izraelskoj Netanyi, kako je planirano u januaru 2024. godine”, navodi LEN.

“Trenutno se istražuju različite opcije vezane uz kvalifikacijski proces za sljedeće Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u februaru u Dohi”, dodaje se.

Hrvatska je zlato osvojila slavljem protiv Mađarske u splitskoj Spaladium Areni, a gdje i kada će ga braniti još se ne zna, prenosi Hina.

Izvor: Agencije