Nakon 40 godina strijelac iz Venecuele opet na Olimpijskim igrama

Leonel Martinez je osigurao mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je osvojio drugo mjesto u finalu muškog trapa na Panameričkim igrama u Santiagu.

Martinez je predstavljao Venecuelu u mix trapu u Los Angelesu 1984. (USA Today / Reuters - Ilustracija)

Venecuelski strijelac Leonel Martinez (60) izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, 40 godina nakon što je nastupio na Igrama u Los Angelesu 1984. godine.

Martinez je osigurao mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je osvojio drugo mjesto u finalu muškog trapa na Panameričkim igrama u Santiagu, prenosi Hina.

Bit će to njegov prvi nastup na Igrama otkako je predstavljao Venecuelu u mix trapu u Los Angelesu 1984.

Japanac Hoketsu čekao 44 godine

Martinez će se upisati u olimpijsku historiju budući da je samo japanski dresurni jahač Hiroshi Hoketsu imao dulji razmak između nastupa na Igrama. Hoketsu je nastupio u Tokiju 1964. godine, a potom je čekao čak 44 godine prije nego što se ponovno takmičio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, u dobi od 67 godina. Njegov kolega jahač Kanađanin Mario Deslauriers treći je na listi sa 33 godine razlike između Seula 1988. i Tokija 2020. [na Igrama koje su zbog pandemije održane godinu kasnije].

Venecuela je debitirala na Igrama u Londonu 1948. godine, a do sada su sportisti iz te južnoameričke zemlje osvojili 19 olimpijskih medalja – tri zlata, sedam srebra i devet bronzi.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada