Nogometaši Australije će donirati sredstva za pomoć Gazi

Donacija ‘Socceroosa’ bit će peteroznamenkasta svota i bit će izvršena putem Fondacije profesionalnih nogometaša Australije, a dopunit će ga i tamošnji nogometni savez.

Palestinski nogometaši svoje domaće utakmice moraju igrati izvan domovine (Reuters)

Australski nogometaši će donirati dio svojih naknada za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Palestine, koja se igra za nekoliko dana u Kuvajtu, za humanitarne napore u Gazi.

Donacija Socceroosa bit će peteroznamenkasta svota i bit će izvršena putem Fondacije profesionalnih nogometaša Australije. Donacija će biti dostavljena Oxfamu, a dopunit će je Australski nogometni savez, piše Reuters.

Trebali igrati na Zapadnoj obali

Utakmica između Palestine i Australije trebala se igrati na okupiranoj Zapadnoj obali, ali dužnosnici su prebacili mjesto odigravanja na međunarodni stadion Jaber Al-Ahmad u Kuvajtu nakon što su izraelske snage napale Gazu u znak odmazde za napad Hamasa na jugu Izrael.

Australija, 27. reprezentacija na svijetu i četvrta u Aziji, prva je u svojoj kvalifikacijskoj grupi nakon pobjede od 7:0 nad Bangladešom, dok je Palestina, 96. na FIFA listi, odigrala bez golova na gostovanju u Libanu, prenosi Hina.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada