Đoković će osmi put završiti sezonu na vrhu ATP liste

Srpski teniser je pobjedom protiv Holgera Runea u prvom kolu Završnog turnira sezone u Torinu osigurao prvo mjesto na ATP listi na kraju sezone čime će dostići brojku od 400 sedmica na svjetskom vrhu.

Đokoviću će ovo biti osmi završetak godine na čelnom mjestu ATP liste (ANSA)

Srpski teniser Novak Đoković počeo je i 399. sedmicu na prvom mjestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava vlastiti rekord.

Đoković na prvom mjestu najnovije ATP liste ima 9.945 bodova, što je 1.500 manje u odnosu na prošlu sedmicu, jer se oduzimaju poeni sa prošlogodišnjeg Završnog turnira, javlja Tanjug.

Međutim, srpski teniser je pobjedom protiv Holgera Runea 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3 u prvom kolu Završnog turnira sezone u Torinu osigurao prvo mjesto na ATP listi na kraju sezone. Ujedno, Đoković će „probiti“ i brojku od 400 sedmica na vrhu ATP liste.

Đoković ima 1.490 poena više od Alcaraza

Drugi teniser svijeta je i dalje Španac Carlos Alcaraz sa 8.455 poena. Rus Danil Medvedev je treći na ATP listi sa 7.200 bodova, dok je Italijan Jannik Sinner četvrti sa 5.490. Rus Andrej Rubljov je na petoj poziciji sa 4.805 poena.

U „top 10“ tenisera svijeta nalaze se još Grk Stefanos Tsitsipas, Nijemac Alexander Zverev, Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkacz i Amerikanac Taylor Fritz.

Đokoviću će ovo biti osmi završetak godine na čelnom mjestu ATP liste, po čemu je rekorder. Postao je i prvi teniser koji je s 36 godina uspio završiti godinu kao “broj 1”, prenosi Hina.

Izvor: Agencije