Primož Roglič, jedan od najboljih svjetskih biciklista, promijenio ekipu

Roglič je tokom karijere tri puta slavio na Vuelti, jednom je osvojio i Giro d'Italia, a ima i olimpijsko zlato iz Tokija gdje je pobijedio u utrci na kronometar.

Odlučujući faktor je bio da je ekipa stvarno motivirana za rad sa mnom i da imamo iste ideje, kazao je Roglič (EPA)

Slovenski biciklist i jedan od najboljih na svijetu, Primož Roglič (33) karijeru će od 2024. nastaviti u njemačkoj ekipi Boro-Hansgrohe, javlja Hina.

„Veselim se ovom koraku, iako je promjena ekipe nešto poput nove teritorije za mene. Lijepa sjećanja na naš susret prije mnogo godina olakšala su razgovore, ali odlučujući faktor je bio da je ekipa stvarno motivirana za rad sa mnom i da imamo iste ideje“, kazao je Roglič.

Slovenski biciklistički as je posljednjih sedam godina vozio za nizozemsku ekipu Team Jumbo-Visma, koja je od 2015. do 2018. nosila ime LottoNL-Jumbo. Prije toga je dvije godine bio član slovenske ekipe Adria Mobil.

Profesionalac s dugim popisom pobjeda

Roglič je tokom karijere tri puta slavio na Vuelti (2019, 2020, 2021), a jednom je osvojio i Giro d'Italia (2023). Ima i olimpijsko zlato iz Tokija gdje je pobijedio u utrci na kronometar.

„Prije osam godina Primož nam se zamalo pridružio kao neo-profi. Sada nam dolazi kao profesionalac s dugim popisom pobjeda koje je vrlo malo drugih postiglo“, rekao je voditelj ekipe Ralph Denk.

„Za nas nije presudno bilo ono što je postignuto, već ono što je pred nama. Zajedno želimo ostaviti trag na velikim utrkama. Primož cijeni snagu naše ekipe i zna veliki potencijal svojih budućih suvozača“.

Izvor: Agencije