Velika Britanija i Irska jedini kandidati za organizaciju Eura 2028.

Turska je odlučila odustati od kandidature za EURO 2028, te izrazila želju da, zajedno s Italijom, organizira kontinentalno nogometno prvenstvo 2032.

UEFA će 10. oktobra dodijeliti domaćinstvo dvaju evropskih prvenstava – izdanja 2028. i 2032. godine (EPA)

Velika Britanija i Irska jedini su kandidati za organizaciju Evropskog nogometnog prvenstva 2028. nakon što je Turska povukla svoju prijavu.

UEFA će 10. oktobra dodijeliti domaćinstvo dvaju evropskih prvenstava – izdanja 2028. i 2032. godine.

Kako prenosi Sky Sports, pozivajući se na UEFA-u, Turska je zajedno s Italijom također jedini kandidat za organizaciju Eura 2032. i zbog toga se povukla iz utrke za organizaciju kontinentalnog takmičenja 2028.

Sve češće zajedničke kandidature

„Nakon objave od 28. jula, koja je otkrila želju nogometnih saveza Italije i Turske da podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Eura 2032, UEFA-ina administracija je potvrdila objema asocijacijama da je njihova zajednička kandidatura odobrena i bit će proslijeđena na procjenu i razmatranje Izvršnom odboru UEFA-e”, objavila je krovna nogometna organizacija Evrope.

„Kao što je naznačio Turski nogometni savez u podnošenju zahtjeva za zajedničkom kandidaturom s Italijom, njihova kandidatura za organizaciju Eura 2028. je zbog toga povučena“, dodaje UEFA.

Evropsko nogometno prvenstvo sljedeće godine održava se u Njemačkoj, podsjeća Hina.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada