James, Durant i Curry najavljuju novi ‘dream team’ za Igre 2024.

Osim trojice zvijezda, koji su već na zalasku karijere, interes za Olimpijske igre iskazali su i Kawhi Leonard, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell te Paul George.

Sastav koji se najavljuje za Pariz bi se mogao usporediti s originalnim 'dream teamom' iz Barcelone 1992. godine (USA Today / Reuters)

Nekoliko američkih NBA košarkaških zvijezda proglasilo se na medijskim danima svojih ekipa kandidatima za Olimpijske igre u Parizu 2024. Između ostalih, želju za tim izrazili su LeBron James, Kevin Durant i Stephen Curry, koji su već najavili da će Amerikanci okupiti novi „dream team“, prenosi AFP.

Sastav bi se po mnogima čak mogao usporediti s originalnim „dream teamom“ iz Barcelone 1992. godine predvođenim Michaelom Jordanom i Magicom Johnsonom.

„Razgovarao sam o ovoj temi s ljudima oko sebe i ako sve bude išlo po planu, želim biti tamo. To je jedina stvar koju nikada nisam napravio. Želimo potvrditi međunarodnu dominaciju“, rekao je Curry, četverostruki prvak s Golden State Warriorsima, o igranju na Olimpijskim igrama.

‘Dream team’ iz 1992. godine predvodio je Michael Jordan (Reuters)

Interes za nastup na Igrama pokazao je i LeBron James.

„S kvalitetom igrača koje bismo mogli imati, mislim da to ne bi bilo previše fizički. Ne bih morao previše raditi. Malo skokova, dodavanja, odbrana, blokada… mislim da već smo razgovarali o ovoj temi s nadležnima“, rekao je James, koji ima dva olimpijska zlata, iz 2008. i 2012. godine, kada su u timu bili i Kobe Bryant i Carmelo Anthony.

Čeka se Embiidova odluka

„Naredne godine igrat ću na Olimpijskim igrama“, siguran je Durant, kojem bi to bile četvrte Igre i borba za četvrto zlato. Kada bi ponovno osvojio naslov, postao bi američki rekorder po broju osvojenih zlatnih olimpijskih medalja.

Kawhi Leonard, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell i Paul George također su iskazali interes za Olimpijske igre, prenosi Fena.

Zanimljiva će biti i odluka Joela Embiida, MVP-a prošle regularne sezone, koji ima tri pasoša na raspolaganju. Prema njegovim riječima, publika će ga gledati u Parizu, ali ostaje pitanje hoće li nositi dres SAD-a, Kameruna ili Francuske. Odluku o tome trebao bi donijeti u sljedećih nekoliko dana.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada