NBA All-Star utakmica ponovo u starom formatu

Posljednjih godina ekipe u All-Star utakmici nosile su imena svojih kapitena, koji su ih sastavljali tako da su naizmjence birali saigrače sa spiska određenog glasovima navijača, nezavisno o tome iz koje konferencije dolaze.

Prethodnih godina dva trenutno najbolja igrača s prostora bivše Jugoslavije, Nikola Jokić i Luka Dončić, igrali su All-Star utakmice (USA Today / Reuters)

NBA All-Star utakmica, koja će 18. februara 2024. biti odigrana u Indianapolisu, održat će se u starom formatu, u kojem će se sučeliti ekipe Istoka i Zapada, objavili su iz američko-kanadske košarkaške lige.

U tom formatu je posljednja utakmica najvećih NBA zvijezda bila odigrana 2017. godine, podsjeća Hina.

Posljednjih godina ekipe koje su se sučelile u All-Star dvoboju nosile su imena svojih kapitena, koji su ih sastavljali tako da su naizmjence birali saigrače s popisa određenog glasovima navijača, nezavisno o tome iz koje konferencije dolaze.

Kapiteni će biti igrači koji dobiju najviše glasova

Korišten je format u kojem su ekipe igrale tri četvrtine po 12 minuta, da bi u posljednjoj četvrtini bio određen konačni broj poena do kojeg jedna od ekipa mora doći kako bi pobijedila, bez vremenskog ograničenja od 12 minuta.

Poklonici NBA lige će i dalje imati priliku svojim glasovima birati najbolje igrače iz Istočne i Zapadne konferencije, kao što je to bilo i do sada, a kapiteni će biti igrači koji dobiju najviše glasova.

Ovo će biti 73. izdanje, a utakmica će biti odigrana u dvorani Gainbridge Fieldhouse, domaćem terenu Indiana Pacersa. Indianapolis nije bio domaćin All-Star utakmice od 1985. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada