Počinje prodaja ulaznica za EURO 2024

U prvoj fazi bit će dostupan najveći broj ulaznica koje ciljano mogu kupiti njemački navijači jer je jedino za tu fazu takmičenja jasno kada će i gdje igrati domaća reprezentacija.

EURO 2024 počinje 14. juna na Allianz Areni u Munchenu, a finale se igra 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu (EPA)

Prva faza prodaje ulaznica za Evropsko nogometno prvenstvo 2024, čiji će domaćin od 14. juna do 14. jula biti Njemačka, počinje u utorak, objavila je UEFA na svojim službenim stranicama.

Do 26. oktobra, do kada traje prva faza, bit će dostupno 1,2 miliona ulaznica. Također, u prvoj fazi bit će dostupan najveći broj ulaznica koje ciljano mogu kupiti njemački navijači jer je jedino za tu fazu takmičenja jasno kada će i gdje igrati domaća reprezentacija.

Tačni termini ostalih utakmica znat će se tek nakon 2. decembra kada će se, u Hamburgu, održati žrijeb. Kvalifikacije još uvijek traju i još se niti jedna reprezentacija nije plasirala na kontinentalno prvenstvo.

Cijene od 30 do 1.000 eura

Svaki navijač može se boriti za četiri ulaznice do 26. oktobra, a datum kupovine nije važan jer će se žrijebom odrediti broj kupaca u slučaju povećanog interesa. Jedina prepreka kupovini je geografska. Pojedini navijač može kupiti najviše jednu ulaznicu za jedan termin jer su, prema riječima organizatora, udaljenosti između stadiona prevelike da bi vidio dvije utakmice. Cijene se kreću od 30 eura za ulaznice za utakmice u grupnoj fazi, do 1.000 eura za najskuplje ulaznice za finale u Berlinu.

Oni koji ne uspiju u svojoj prijavi u ovoj fazi lutrije automatski će biti uvršteni u program „Fans First“. Ti će navijači biti prvi obaviješteni o novim dostupnim ulaznicama za UEFA EURO 2024. Navijači u grupi „Fans First“ imat će prioritet za kupovinu ulaznica koje iz nekog razloga nisu prodane u prvoj fazi.

Ove ulaznice neće biti štampane na papiru, baš kao ni na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kataru, jer tako organizatori žele izbjeći falsifikate i nepotrebne gužve na ulazu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada