Srbija i Crna Gora igraju presudnu utakmicu za odlazak na EURO

Poslije dva vezana poraza od Mađara, Srbija je druga na tabeli sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam, uz meč manje, pa i ona ima šansu za odlazak na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Utakmica na stadionu 'Rajko Mitić' u Beogradu igra se od 20:45 sati (Reuters)

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u utorak protiv selekciju Crne Gore najvažniji meč u borbi za plasman na EURO koji čeka 24 godine.

Poslije dva vezana poraza od Mađara, Srbija je druga na tabeli G grupe sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam, uz meč manje, pa i ona ima šansu za odlazak na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Mađarska je prva sa 13 bodova i na gostovanju Litvaniji može da osigura plasman na finalni turnir u Njemačkoj, javlja Tanjug.

„Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. U Budimpešti je bila važna, ali ne najvažnija. Ovo je meč istine. Znam da želimo i možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do cilja“, poručio je selektor Srbije, Dragan Stojković.

Želi da selekcija Srbije u duelu sa Crnom Gorom pokaže igru iz Budimpešte.

„Nisam pozvao fudbalere, već ratnike. Imao sam u Budimpešti i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore da imam. Svesni smo važnosti, svega. Koliko god da se stvara euforija, tenzija. Zadržaćemo mir. Opušteni smo i mirno dočekuje tu utakmicu. Kada počne utakmica, videćete reakciju, igraćemo napadački, pokazati ceo arsenal i ‘pucati’ iz svih oružja“, najavio je Stojković.

Stojković: Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu

Prema njegovim riječima, „Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabre sebe, to je njihovo pravo“.

„Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu. Srbija će pokazati ono što može i želi […] Njihove misli su uperene ka Beogradu, što je normalno. Imaju svoje kalkulacije, ne može niko da im zabrani“, rekao je Stojković.

Smatra i da sada sve zavisi od selekcije Srbije, što je rekao i igračima nakon utakmice protiv Mađarske.

„Fudbal je takav. Nekad i pobediš nezasluženo. Ali, pokazali su stav. Ono što je najvažnije – sami od sebe zavisimo i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Ono što možeš danas da uradiš nikad ne ostavljaj za sutra“, zaključio je Stojković.

Crnoj Gori ‘igraju’ i pobjeda, i remi

Selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je pred utakmicu sa Srbijom da je cilj njegove selekcije da „pruži maksimum i da dostojno reprezentuje crnogorski fudbal“.

„Nećemo momke pritiskati previše. Ono što zahtjevam je da daju maksimum. U Podgorici smo 80 minuta kontrolisali meč, siguran sam da sada možemo cijelu utakmicu. Ako to ponovimo možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Prvi cilj je da pružimo maksimum i da dostojno reprezentujemo naš fudbal. Ako to uradimo, radovaćemo se“, rekao je Radulović.

Za utakmicu Srbije u Budimpešti i poraz 1:2 smatra da je to bio jedan od njenih najboljih mečeva, ali u kojem nije pobijedila.

„To je fudbal. Nismo ni mi zaslužili da izgubimo od Srbije u Podgorici, pa jesmo. Sve su to detalji. Srbija je najkvalitetnija, najbolja ekipa. Ipak, imamo za pravo da se nadamo. Mi nismo izgubili od Mađarske, Srbija jeste dva puta, to nam daje dodatno samopouzdanje. Dobra stvar je što nama igraju dva rezultata – i pobjeda, i remi. Ali imamo svoj cilj“, zaključio je Radulović.

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu igra se od 20:45 sati.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada