‘Četiri skakaonice’: Kubacki slavio, Granerud i dalje vodi

Nakon što je Granerud slavio u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, Kubacki je slavio na trećoj stanici novogodišnje turneje u Innsbrucku i tako vratio barem malo neizvjesnosti.

Kubacki, Granerud i Lanišek na pobjedničkom postolju (Reuters)

Poljak Dawid Kubacki pobjednik je takmičenja skijaša skakača u Innsbrucku, treće stanice novogodišnje turneje “Četiri skakaonice”, dok je vodstvo u ukupnom poretku zadržao Norvežanin Halvor Egner Granerud, prenosi agencija Hina.

Nakon što je Granerud slavio u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, Kubacki je slavio na trećoj stanici novogodišnje turneje u Innsbrucku i tako vratio barem malo neizvjesnost uoči odluke u Bischofshofenu.

Takmičar iz Poljske je pobijedio sa skokovima od 127 i 121,5 metara sakupivši 265,2 boda, dok je Granerud bio drugi skočivši 123 i 133 metara, zaradivši 3,5 bodova manje.

Treći je bio Slovenac Anže Lanišek koji je u prvoj seriji skočio 127, a u drugoj 121,5 metara (258,8 bodova).

Posljednja stanica u petak

Kubacki se petom pobjedom ove sezone Svjetskog kupa i desetom u karijeri u ukupnom poretku turneje “Četiri skakaonice” malo približio još uvijek vodećem Granerudu.

Norvežanin uoči posljednje stanice 71. novogodišnje turneje u Bischofshofenu ima 23,3 boda prednosti ispred Kubackog i veliki je favorit za osvajanje turneje. Granerud vodi sa 877,8 bodova, Kubacki ima 854,5, dok je treći Lanišek sa 823,5 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kubacki sa 870 bodova, Lanišek je drugi sa 742, dok je na trećem mjestu Granerud sa 696 bodova.

Posljednje takmičenje novogodišnje turneje je u petak u Bischofshofenu, a kvalifikacije su 24 sata ranije.

Izvor: Agencije