Messi: Da sam mogao birati, izabrao bih ovaj trenutak da osvojimo Mundijal

‘Čekao sam pravi trenutak za osvajanje svjetske titule i mislim da sam dočekao. Ne pravi, nego savršeni trenutak. Boljeg nije moglo da bude’, rekao je Lionel Messi.

'Na kraju smo zatvorili krug: osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svjetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je', smatra Messi (EPA)

„Da sam mogao birati kada osvojiti Mundijal, izabrao bih ovaj trenutak – sad, na kraju karijere, kada silazim sa scene“, priznao je Lionel Messi, argentinski fudbaler i igrač Paris Saint Germaina, u intervjuu za argentinske medije.

„U jednom intervjuu koji sam dao 2014. godine rekao sam kako znam da će mi Bog podariti svjetsku titulu. To je bilo pred prvenstvo u Brazilu. Osjetio sam da je meni namijenjen. Čekao sam pravi trenutak i mislim da sam dočekao. Ne pravi, nego savršeni trenutak. Boljeg nije moglo da bude“, rekao je Messi.

Osvrnuo se i na pritisak koji je osjećao tokom karijere zbog brojnih neuspjeha sa reprezentacijom.

Dugo dobivao kritike sa svih strana

„Ostvarenje snova je došlo na kraju, poslije svega, nakon toliko patnji, razočaranja koja sam doživio sa reprezentacijom. Koliko smo samo puta bili blizu uspjeha i nismo uspijevali da osvojimo trofej“, podsjetio je Messi.

Ispričao je i kako je „dugo dobivao kritike sa svih strana“, ali i da je njegova porodica „patila zbog toga“.

„Oni su se uvijek trudili da mi pokažu kako su jaki i da smo zajedno u svemu. Ipak znam da su u dubini duše i oni patili, ne samo zato što nismo osvojili trofeje, nego zbog svih kritika, ružnih stvari. To me je stvarno pogađalo. Na kraju smo zatvorili krug: osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svjetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je“, zaključio je Messi, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije