Liga nacija: Hrvatska protiv Nizozemske, Španija sa Italijom

Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u finalu u Rotterdamu 18. juna, dok će poraženi igrati za treće mjesto ranije istog dana u Enschedeu.

'Čeka nas velika utakmica, za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu', rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić (EPA)

Hrvatska nogometna reprezentacija u polufinalu završnog turnira Lige nacija igrat će protiv domaćina Nizozemske, a utakmica je na programu 14. juna u Rotterdamu, odlučeno je na izvlačenju parova održanom u Nyonu.

U drugom polufinalu, dan kasnije u Enschedeu, sastat će se Španija i Italija.

Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u finalu u Rotterdamu 18. juna, dok će poraženi igrati za treće mjesto ranije istog dana u Enschedeu.

Dalić: Dobili smo najtežeg protivnika

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić smatra da će njegovi igrači nastupiti “protiv najtežeg protivnika, domaćina, koji će igrati pred punim stadionom i predvođeni novim izbornikom”.

“Nizozemska je uistinu sjajna reprezentacija, međutim koju god momčad izvukli igrali bismo protiv jakog protivnika jer su sve četiri reprezentacije među 10 najboljih na svijetu. Znamo što je naš cilj, plasman u finale i nastojat ćemo to izboriti”, rekao je Dalić.

Istakao je i kako su Nizozemci “jako dobri, pogotovo u obrani, imaju mlade, potentne igrače i igrat će pred svojom publikom”.

“Čeka nas velika utakmica, za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu”, kazao je Dalić.

Izvor: Agencije