Australian Open: Đoković prošao, drugi nositelj Ruud ispao

Novak Đoković bio je bolji od Francuza Enza Couacauda; norveškog tenisera Caspera Ruuda je pobijedio Amerikanac Jenson Brooksby.

U narednom kolu Đokoviću će protivnik biti bugarski teniser Grigor Dimitrov (EPA)

Jedan od najboljih tenisera svijeta, Novak Đoković opravdao je reputaciju i rezultatom 3:1 u setovima (6:1, 6:7, 6:2, 6:0) pobijedio Francuza Enza Couacauda, 191. igrača na svijetu, u drugom kolu Australian Opena.

U narednom kolu Đokoviću će protivnik biti bugarski teniser Grigor Dimitrov.

Prethodno se, nakon prvog nositelja i branitelja titule Rafaela Nadala, od prvog Grand Slam turnira sezone oprostio i drugi nositelj, Norvežanin Casper Ruud.

Njega je, rezultatom 3:1 (po setovima 6:3, 7:5, 6:7, 6:2), pobijedio Amerikanac Jenson Brooksby, trenutno 39. igrač na ATP listi.

Treći nositelj, grčki teniser Stefanos Tsitsipas dan ranije je bez velikih problema sa 3:0 (po setovima 6:3, 6:0, 6:2) bio bolji od japanskog predstavnika Rinkyja Hijikate.

Nadal će se oporavljati mjesec i po dana

U međuvremenu je Nadal objavio da će oporavak od povrede koju je zadobio tokom meča drugog kola Australian Opena zahtijevati šest do osam sedmica oporavka.

„Bio sam na liječničkim pregledima nakon poraza. MRI je pokazao drugi stepen povrede mišića u lijevoj nozi. Sada ću se odmoriti i provesti protuupalnu terapiju. Normalno vrijeme oporavka je šest do osam sedmica“, napisao je španski teniser na Twitteru.

Branitelj naslova i rekorder po broju osvojenih Grand Slamova poražen je u drugom kolu Australian Opena od Amerikanca Mackenzieja McDonalda sa 3:0 (4:6, 4:6, 5:7).

Nadal se povrijedio u završnici drugog seta nakon čega je zatražio liječničku pomoć. U nastavku meča je imao problema s kretanjem, ali je ipak završio meč i nakon dva sata i 31 minute morao priznati premoć 27-godišnjem Amerikancu, trenutno 65. teniseru svijeta.

Izvor: Agencije