FIFA: Pjesme hrvatskih nogometaša s nacionalističkim prizvukom

Svjetska nogometna asocijacija je navela videosnimak na kojem hrvatski reprezentativci, slaveći pobjedu protiv Maroka, pjevaju ‘pjesme s nacionalističkim prizvukom’.

Dejan Lovren je izjavio da su u pitanju 'domoljubne pjesme', koje jedino ističu 'ljubav prema svojoj zemlji' (Reuters)

Svjetska nogometna asocijacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog događanja na utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Maroka.

FIFA je pokrenula postupak zbog “mogućih kršenja“ članova 13. i 16. Disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama.

FIFA po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u službenom saopćenju za javnost, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Snimak sa društvenih mreža

FIFA navodi videosnimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju “pjesme s nacionalističkim prizvukom“.

Jedan od igrača koji se pojavljuje na videosnimku je Dejan Lovren, koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“, koje jedino ističu “ljubav prema svojoj zemlji“.

Izvor: Agencije