Raspored

Svjetskog prvenstva

Forbes: Dallas Cowboys najvrijedniji klub na svijetu

Na listi 50 najvrijednijih klubova čak 30 ih dolazi iz NFL-a, osam iz fudbala, sedam ih je iz NBA, a pet iz MLB-a.

'Forbes' je vrijednost Cowboysa procijenio na osam milijardi dolara (EPA)

Američki profesionalni klub u američkom fudbalu Dallas Cowboys šestu godinu zaredom predvodi listu najvrijednijih sportskih klubova na svijetu, prema specijaliziranom financijskom magazinu Forbesu.

Forbes je vrijednost Cowboysa procijenio na osam milijardi dolara, što je čak 40 posto više od vrijednosti iz prošle godine.

I na drugom i trećem mjestu nalaze se klubovi iz NFL-a, drugi su New England Patriotsi, čija je vrijednost procijenjena na 6,4 milijarde dolara, a treći su aktualni prvaci Los Angeles Ramsi sa 6,2 milijardi, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Čak 30 klubova iz NFL-a

Slijede dva kluba iz New Yorka, bejzbolski klub New York Yankees je četvrti s vrijednosti šest milijardi dolara, a košarkaški tim New York Knicks peti sa 5,8 milijardi dolara.

Najvrijedniji evropski klub je evropski prvak u fudbalu Real Madrid koji se nalazi na 13. mjestu sa 5,1 milijardi dolara.

Na listi 50 najvrijednijih klubova čak 30 ih dolazi iz NFL-a, osam iz fudbala (četiri iz engleske Premier lige, dva iz španske Primere te po jedan iz Francuske i Njemačke), sedam ih je iz NBA, a pet iz MLB-a.

Izvor: Agencije