UEFA pozvala sudije da oštrije reagiraju na prigovore nogometaša

UEFA je najavila i kartone za nogometaše koji teatralno simuliraju prekršaj, kao i za igrače koji pozivaju sudije da protivniku pokažu karton.

'Moramo čuvati svoj ugled jer su određeni oblici ponašanja na terenu i na klupi neprimjereni', kazao je Roberto Rosetti, voditelj sudijske organizacije u asocijaciji UEFA (EPA)

UEFA je pozvala suce da strože reagiraju prilikom prigovora nogometaša na sudačke odluke i kad svojim ponašanjem izazivaju grupiranje oko suca, javlja Hina. 

“To ne želimo vidjeti na utakmici”, izjavio je Roberto Rosetti, voditelj sudačke organizacije u asocijaciji UEFA, uoči početka grupne faze Lige prvaka.

“Moramo čuvati svoj ugled jer su određeni oblici ponašanja na terenu i na klupi neprimjereni”, kazao je Rosetti.

Poziv na suđenje ‘s osjećajem za igru’

Najavio je i kartone za nogometaše koji teatralno simuliraju prekršaj. Suci bi ubuduće trebali spriječiti pozive igrača da protivniku pokažu karton, a strože bi se kažnjavalo povlačenje za dres.

“To je nepošteno”, smatra Rosetti. 

Istodobno, poziva suce da sude “s osjećajem za igru”.

“Na razini Lige prvaka postoje ključni trenuci koji u djeliću sekunde promijene tok događaja na terenu. Za suca je važno da dobro čita igru. Suci moraju biti spremni donositi odluke kada je to potrebno, ali moraju biti dosljedni”, napomenuo je Rosetti.

Izvor: Agencije