Glasgow Rangers pustio britansku himnu uprkos odluci UEFA-e

Klub iz Glasgowa pustio je britansku himnu u čast preminule kraljice, pa je sad suočen s vjerovatnom kaznom koju bi mi mogla izreći UEFA.

Na jednoj od tribina stadiona Ibrox navijači su nacrtali siluetu glave kraljice na pozadini zastave Velike Britanije (EPA)

Škotski prvoligaš Glasgow Rangers je prije početka utakmice drugog kola Lige prvaka protiv Napolija, koju je na stadionu Ibrox izgubio 0:3, zanemario odluku asocijacije UEFA i pustio britansku himnu u čast preminule kraljice, javlja Reuters.

Glasgow Rangers, Manchester City i Chelsea zatražili su od UEFA-e uoči drugog kola Lige prvaka da mogu pustiti himnu prije svojih utakmica u srijedu navečer, ali upravno tijelo europskog nogometa ih je odbilo, podsjeća Hina.  

UEFA je dopustila samo minutu šutnje i nošenje crnih traka kao znak odavanja počasti kraljici Elizabeti II, koja je umrla prošli četvrtak u škotskom dvorcu Balmoral.

No Glasgow Rangers, klub historijski blizak kraljevskoj porodici, pustio je himnu nakon minute šutnje što bi klubu vjerojatno moglo donijeti kaznu od UEFA-e.

Chelsea i Manchester City održali minutu šutnje

Škotski igrači i gledatelji zajedno su otpjevali novu verziju himne Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, u kojoj je “God save the Queen” promijenjena u “God save the King” u čast novog kralja Charlesa III.

Na jednoj od tribina Ibroxa navijači su nacrtali siluetu glave kraljice na pozadini Union Jacka, zastave Velike Britanije.

Na utakmicama londonskog kluba Chelsea i Manchester Cityja održana je minuta šutnje prije početka utakmica, a na tribinama su stajali natpisi u čast kraljice.

Izvor: Agencije