Pogba platio bratu i iznuđivačima 100.000 eura

Francuski tužitelji istražuju navode da su Paulov brat Mathias i prijatelji iz djetinjstva od slavnog igrača Juventusa pokušali iznuditi čak 13 miliona eura.

Zvaničnik blizak istrazi, koji je insistirao na anonimnosti, potvrdio je agenciji AP da je Pogba rekao istražiteljima kako je već platio 100.000 eura (EPA)

Nogometaš italijanskog Juventusa Paul Pogba platio je 100.000 eura organiziranoj grupi koja je prethodno pokušala od njega iznuditi 13 miliona eura, saopćili su francuski zvaničnici, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na AP.

Francuski tužitelji istražuju navode da su Paulov brat Mathias i prijatelji iz djetinjstva od slavnog igrača Juventusa pokušali iznuditi čak 13 miliona eura.

Agencija AP navodi da je ova grupa više puta zastrašivala francuskog reprezentativca tvrdeći da ih ne podržava pošto je postao svjetska zvijezda.

Zvaničnik blizak istrazi, koji je insistirao na anonimnosti, potvrdio je agenciji AP da je Pogba rekao istražiteljima kako je već platio 100.000 eura.

Navodno vračanje

Prema izvještajima francuskih medija, Paul Pogba je rekao istražiteljima kako su iznuđivači željeli diskreditirati ga emitovanjem videoporuka tvrdeći da je slavni nogometaš navodno tražio od vrača da baci čini na zvijezdu reprezentacije Francuske i napadača PSG-a Kyliana Mbappea.

Agencija AP podsjeća da je Paul Pogba ove navode negirao.

Mathias Pogba je pre nekoliko dana na društvenim mrežama objavio kako će otkriti “mnoge stvari” o svom bratu Paulu, njegovom menadžeru Rafaelu Pimenti i Mbappeu.

Mbappe nije želio komentirati ove informacije.

Izvor: Agencije