Raspored

Svjetskog prvenstva

Preminuo legendarni golman Partizana Milutin Šoškić

Za reprezentaciju Jugoslavije Šoškić je nastupio 50 puta te u nacionalnom dresu osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, srebro na Euru iste godine te četvrto mjesto na Mundijalu 1962.

Šoškić je sa Partizanom osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije i jedan kup (FK Partizan / Twitter)

Legendarni golman fudbalskog kluba Partizan Milutin Šoškić preminuo je u 85. godini života, saopćio je klub iz Humske.

“Danas nas je, u 85. godini života, napustio legendarni golman Partizana Milutin Šoškić. Tužan dan za svakog člana crno-bele porodice. Neka mu je večna slava i hvala”, naveli su iz Partizana, prenosi Tanjug.

Šoškić je rođen u Peći 31. decembra 1937. godine, a profesionalnu karijeru počeo je u Partizanu 1955. godine i za crno-bijele je branio do 1966. godine.

Te posljednje godine u crno-bijelom dresu bio je akter čuvenog finala Kupa šampiona između Reala i Partizana u Briselu u kom je beogradski tim poražen sa 2:1.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio 50 puta

Šoškić je sa Partizanom osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije i jedan kup. Za crno-bijele je odigrao 177 utakmica i postigao jedan gol.

U karijeri je nastupao još za njemački Keln i to do 1971. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije Šoškić je nastupio 50 puta i u dresu nacionalnog tima osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, srebro na Evropskom prvenstvu iste godine te bio dio tima koji na Mundijalu 1962. godine zauzeo četvrto mjesto.

Datum i mjesto sahrane Milutina Šoškića bit će naknadno objavljeni.

Izvor: Agencije