Ulaznice za utakmice Argentine najtraženije na Mundijalu

Ukupno je prodano 2,45 miliona ulaznica za prvo Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održava na Bliskom istoku i u arapskom svijetu, objavila je FIFA.

Navijačima su najatraktivnije utakmice Argentine protiv Meksika i Saudijske Arabije (EPA)

Ulaznice za utakmice Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru u skupini protiv Meksika i Saudijske Arabije bile su „najviše tražene“ tri mjeseca uoči Svjetskog prvenstva u nogometu, koje se održava od 20. novembra do 18. decembra, javlja AFP.

Voditelj turnira Nasser Al-Khater je za katarsku nacionalnu novinsku agenciju QNA izjavio da je utakmica Meksika i Argentine, koja se igra 26. novembra na stadionu Lusail, bila „najtraženija“, a slijedi je utakmica Saudijske Arabije i Argentine koja je na rasporedu četiri dana ranije na istom stadionu.

Ukupno je prodano 2,45 miliona ulaznica za prvo Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održava na Bliskom istoku i u arapskom svijetu, objavila je FIFA prošle sedmice.

Trećina ulaznica sponzorima i partnerima

Zemlja domaćin, zatim SAD, Engleska, Saudijska Arabija, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Argentina, Brazil i Njemačka vode u prodaji ulaznica, prema podacima FIFA-e.

Broj dostupnih ulaznica je 3,2 miliona, od čega je trećina rezervirana za sponzore i partnere, podsjetio je Al-Khater.

FIFA tek treba objaviti datume za „last minute“ fazu prodaje ulaznica krajem septembra po principu „ko prvi, njegovo“.

Izvor: Agencije