Raspored

Svjetskog prvenstva

Pravni postupak protiv Kyrgiosa zbog vrijeđanja navijačice

Kyrgios, poznat po svojim ispadima, požalio se sudiji tokom meča protiv Đokovića da neko od navijača razgovara s njim tokom igre, te prozvao navijačicu da ‘izgleda pijano’.

Anna Palus, koja je s majkom pratila finale u Wimbledonu, najavila je kako će bilo kakva odšteta koju dobije od Kyrgiosa biti donirana u dobrotvorne svrhe (EPA)

Navijačica Anna Palus pokrenula je pravni postupak protiv australskog tenisača Nicka Kyrgiosa nakon što ju je optužio da je bila “pijana” na ovogodišnjem finalu Wimbledona kada je poražen od Novaka Đokovića, prenosi Reuters.

U izjavi koju su objavili njeni advokati, Palus je navela kako ju je 27-godišnji Australac oklevetao iznijevši “nesmotrenu i potpuno neutemeljenu optužbu”.

“Ne samo da je to prouzročilo značajnu štetu tog dana, što je rezultiralo mojim privremenim uklanjanjem iz arene, nego je lažna tvrdnja gospodina Kyrgiosa emitirana tako da su je mogli čuti milioni diljem svijeta, što je uzrokovalo meni i mojoj porodici veliku štetu”, istaknula je Palus.

Kyrgios, poznat po svojim ispadima, požalio se sudiji tokom meča protiv Đokovića da neko od navijača razgovara s njim tokom igre. Na pitanje sudije da identificira osobu, Kyrgios je tada rekao: “Ona u haljini, ona koja izgleda kao da je popila oko 700 pića, brate!”

Odšteta u dobrotvorne svrhe

Anna Palus, koja je s majkom pratila muško finale u Wimbledonu, uputila je svoje advokate da pokrenu pravni postupak protiv Kyrgiosa i kaže da će bilo kakva odšteta koju dobije biti donirana u dobrotvorne svrhe.

“Nadam se da će gospodin Kyrgios razmisliti o šteti koju je prouzročio meni i mojoj porodici i ponuditi brzo rješenje za ovu stvar”, rekla je. “Međutim, ako on to ne želi učiniti, obavezujem se da ću ishoditi opravdanje na Visokom sudu”.

Kyrgiosu je to bilo prvo finale na nekom Grand Slam turniru i dobio je prvi set protiv Đokovića, ali je kasnije izgubio hladnokrvnost i na kraju poražen.

Australac je također kritiziran zbog psovki koje je izgovorio ispred kraljevske lože u kojoj je sjedio osmogodišnji britanski princ George.

Izvor: Agencije