Šesto uzastopno evropsko zlato za Sandru Perković

Sandra Perković je u dramatičnom finalu Evropskog prvenstva u Muenchenu slavila ispred njemačkih predstavnica Kristin Pudenz i Claudine Vita.

Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri evropska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest (EPA)

Hrvatska atletičarka Sandra Perković po šesti je put zaredom osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska, javlja Hina.

Ona je u dramatičnom finalu Europskog prvenstva u Muenchenu za osam centimetara nadmašila srebrnu Njemicu Kristin Pudenz, dok je bronzu osvojila njena sunarodnjakinja Claudine Vita.

Pobijedila za osam centimetara

Pudenz je „bacila rukavicu“ Perković u drugoj seriji hicem od 65,05 metara na što je Perković odgovorila sa 65,77 metara. No, vrlo raspoložena Njemica je u trećoj seriji bacila odličnih 66,93 metara i držala prednost do ključne pete serije. Tada je hrvatska predstavnica ostvarila rezultat od 67,95 metara što je bilo nedohvatljivo za Pudenz, iako je kasnije odgovorila hicem kraćim osam centimetara.

Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest. Počela je još 2010. kao 20-godišnjakinja u Barceloni, slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu te 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije za šesti naslov morala čekati četiri godine.

Izvor: Agencije