Vijeće ministara odobrilo sredstva Košarkaškom savezu BiH

Odobreno je 102.900 eura za finansiranje priprema reprezentativaca pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Mušku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastup na Eurobasketu kojem su domaćini Njemačka, Italija, Gruzija i Češka (Fena)

Vijeće ministara BiH, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, odobrilo je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine 200.000 konvertibilnih maraka (102.900 eura) za finansiranje priprema reprezentativaca pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima, javlja Fena.

Ta su sredstva odobrena iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza države za 2022. godinu.

Pomogla i Vlada Kantona Sarajevo

Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana Košarkaški savez BiH je upozorio kako za žensku košarkašku reprezentaciju ne može kupiti aviokarte, pa košarkašice ne mogu ići na Svjetsko prvenstvo, koje se igra u Australiji. Neophodna sredstva – 150.000 konvertibilnih maraka (77.178 eura) osigurala je Vlada Kantona Sarajevo.

Mušku reprezentaciju očekuje nastup na Eurobasketu kojem su domaćini Njemačka, Italija, Gruzija i Češka.

Izvor: Agencije