FIFA potvrdila da će Svjetsko prvenstvo početi dan ranije

Susret Katar – Ekvador će se igrati u nedjelju, 20. novembra umjesto dan kasnije kako je bilo planirano.

Iz FIFA-e su pomjeranje objasnili željom da se svečano otvaranje i uvodna utakmica takmičenja izdvoje kao zaseban događaj (EPA)

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je potvrdio da će ovogodišnje Svjetsko prvenstvo početi dan ranije nego što je to ranije bilo predviđeno, odnosno 20. novembra i to utakmicom Katar – Ekvador.

Iz FIFA-e su pomjeranje objasnili željom da se svečano otvaranje i uvodna utakmica takmičenja izdvoje kao zaseban događaj, piše Hina.

Susret Katar – Ekvador će se tako igrati u nedjelju, 20. novembra s početkom u 19:00 po lokalnom vremenu umjesto 21. novembra u isto to vrijeme, dok je zbog tog utakmica Nizozemska – Senegal, koja se trebala igrati 21. novembra u 13:00, pomaknuta na 19:00 jer se ispraznio taj termin.

Nastavak dugogodišnje tradicije

Ova promjena osigurava i nastavak dugogodišnje tradicije prema kojoj prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u nogometu igra ili reprezentacija domaćina ili branitelj naslova.

Preostale dvije utakmice predviđene za 21. novembra, Engleska – Iran i SAD – Wales, igrat će se u ranije predviđenim terminima, odnosno u 16:00 i 22:00 po lokalnom vremenu.

Izvor: Agencije