Lana Pudar evropska juniorska prvakinja na 200 metara leptir

Šesnaestogodišnja Mostarka je u finalu utrke na Evropskom prvenstvu u Bukureštu uvjerljivo slavila s rezultatom 2:08.92. 

Lani Pudar ovo je druga medalja na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, nakon što je u utrci na 100 metara leptir osvojila srebro (Fena)

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je naslov evropske juniroske prvakinje na 200 metara leptir, javlja Fena.

Šesnaestogodišnja Mostarka je u finalu utrke na Evropskom prvenstvu u Bukureštu uvjerljivo slavila s rezultatom 2:08.92.

Drugo mjesto osvojila je Francuskinja Tabatha Avetand sa čak 3,14 sekundi lošijim vremenom od bh. plivačice, dok je brozna pripala Italijanki Anni Porcari (+3.18).

Prilika za još jednu medalju

Lani Pudar ovo je druga medalja na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, nakon što je u utrci na 100 metara leptir osvojila srebro.

Do kraja prvenstva će imati priliku za još jednu medalju s obzirom na to da je za manje od sat vremena nakon osvojenog zlata izborila i finalnu utrku na 50 metara leptir.

U svojoj polufinalnoj grupi bila je drugoplasirana, imala je ukupno četvrto vrijeme u oba polufinala i u nedjelju popodne, od 17:05 sati, borit će se za još jednu medalju.

Izvor: Agencije