Raspored

Svjetskog prvenstva

Vlasnici Manchester Cityja preuzeli dionice još jednog kluba, 11-og po redu

Osnovana 2013. godine, kompanija City Football Group je potpuni ili djelomični vlasnik nad 11 klubova, a posljednja akvizicija im je sicilijanski Palermo.

'Naš cilj je u sljedećih nekoliko godina ući u Serie A. Palermo je historijski veliki klub i ima snažan i ponosan identitet', rekao je Ferrano Soriano, izvršni direktor novih vlasnika

Vlasnici engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja, City Football Group (CFG) kupili su većinski udio u italijanskom drugoligašu Palermu, koji je tako postao jedanaesti klub u kojem imaju udio u vlasništvu, javlja Reuters.

Grupacija je objavila da je svom opsežnom portfelju dodala klub iz Serie B nakon što je kupila većinski udio u sicilijanskoj ekipi.

Bivši vlasnik Dario Mirri zadržava 20 posto i ostat će predsjednik kluba i predsjednik uprave.

“Naš cilj je u sljedećih nekoliko godina ući u Serie A. Naš plan je ambiciozan, ali ovaj klub treba Serie A. Palermo je historijski veliki klub i ima snažan i ponosan identitet. Neće biti lako, morat ćemo naporno raditi”, rekao je Ferrano Soriano, izvršni direktor CFG-a.

Jedno od najmoćnijih nogometnih imena na svijetu

“Italija je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih nogometnih zemalja na svijetu, s bogatom historijom uspjeha reprezentacije i klubova, ali i strastvenim navijačima. Oduševljeni smo što je City Football Group proširio svoju prisutnost u Italij”, dodao je Soriano.

City Football Group (CFG), kompanija iz Abu Dhabija, je jedno od najmoćnijih nogometnih imena na svijetu.

Osnovana 2013. godine, grupa je osigurala potpuno ili djelomično vlasništvo nad 11 klubova diljem svijeta – Manchester City, New York City FC, Melbourne FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK ,Troyes i sada Palermo.

Izvor: Agencije