Španci postali svjetski prvaci u vaterpolu, treći put u historiji

Španija je u finalu svjetskog prvenstva u vaterpolu, odigranom u Budimpešti, savladala Italiju; treća je Grčka, Hrvatska je četvrta, Srbija peta, a Crna Gora osma.

Španci su prethodno bili zlatni 1998. i 2001. godine (EPA)

Novi svjetski prvaci u vaterpolu su reprezentativci Španjolske koji su u dramatičnom finalu, odigranom u Budimpešti, savladali Italiju nakon izvođenja peteraca. Španjolska je na kraju slavila 15:14 (3:3, 3:0, 2:3, 1:3; u petercima 6:5), javlja Hina.

Španjolska se time osvetila Italijanima za poraz u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva u Gwangju prije tri godine. Tada je Italija slavila 10:5.

Za Španjolce je Granados postigao četiri pogotka, dok je dva dodao Munarriz. U italijanskoj reprezentaciji jedini je dva gola postigao Canella.

Hrvatska četvrta, Srbija peta, a Crna Gora osma

Italija je time ostala na četiri naslova svjetskih prvaka, dok je Španjolska osvojila svoj treći naslov u historiji. Zlatni su Španjolci prije ovog prvenstva bili 1998. i 2001. godine.

U ogledu za bronzanu medalju Grčka je savladala Hrvatsku 9:7. Peta je Srbija nakon 13:10 protiv SAD-a, dok su sedmi domaći mađarski igrači koji su pobijedili Crnu Goru 8:6.

Izvor: Agencije