UEFA pokrenula postupak protiv Fenerbahcea zbog skandiranja Putinu

Navijači turskog kluba su na utakmici Fenera protiv kijevskog Dinama u Istanbulu skandirali ime ruskog predsjednika.

Etička i disciplinska komisija UEFA će provesti istragu povodom navodnog nesportskog ponašanja navijača Fenerbahcea, objavila je evropska kuća nogometa (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv turskog Fenerbahcea jer su navijači tog turskog kluba skandirali ime ruskog predsjednika Vladimira Putina na utakmici kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka protiv Dinama iz Kijeva, prenosi agencija Tanjug.

“Etička i disciplinska komisija UEFA će provesti istragu povodom navodnog nesportskog ponašanja navijača Fenerbahcea. Dodatne informacije o ovom slučaju bit će dostupne uskoro”, saopćila je evropska nogometna kuća.

Stav kluba

Povodom ispada svojih navijača saopštenje je izdao i Fenerbahce.

“Mi kao Fenerbahce ne prihvatamo reakciju koja je viđena sa jednog dijela tribina našeg stadiona, koji god razlog da je bio. Nije fer i nije pravično da se krivi naš klub zbog skandiranja koja ne predstavljaju stav i vrijednosti koje propagiramo i da se prebacuje odgovornost na klub i krivica na sve naše navijače”, poručili su iz istanbulskog kluba.

Dinamo iz Kijeva slavio je sa 2:1 poslije produžetaka protiv Fenerbahcea na Ulker stadionu u Istanbulu i plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje će mu rival biti Sturm iz austrijskog Graza.

Izvor: Agencije