‘Tour de France’ bi zbog Igara 2024. mogao završiti u Nici

Francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera najavila je mogućnost da ‘Tour’ 2024. ne završi u Parizu, nego u u Nici kako bi ‘rasteretili sigurnosne službe’.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula i traju do 11. augusta 2024. godine, dok bi 'Tour' te godine trebao završiti 21. jula (EPA)

Najveća svjetska biciklistička utrka „Tour de France“ mogla bi 2024. godine po prvi put u svojoj historiji, koja seže do 1903. godine, cilj imati izvan Pariza, preciznije u Nici, a razlog su Olimpijske igre kojima će francuska prijestolnica biti domaćin, javlja AFP.

Francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera najavila je mogućnost da „Tour“ 2024. završi u Nici kako bi „rasteretili sigurnosne službe u glavnom gradu“.

Tradicionalno završava na Elizejskim poljanama

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula i traju do 11. augusta 2024. godine, dok bi „Tour“ te godine trebao završiti 21. jula.

Gradonačelnik Nice Christian Estrosi potvrdio je kako s organizatorima „Toura“, kompanijom ASO, već nekoliko sedmica radi na postavljanju uvjeta kako bi njegov grad bio domaćin završetka utrke.

„Tour de France“ tradicionalno završava na Elizejskim poljanama.

Izvor: Agencije