Sandra Perković osvojila srebro na Svjetskom atletskom prvenstvu

Sandra Perković je bila druga s rezultatom 68,45 metara što je njezin najbolji hitac ove sezone; zlato je iznenađujuće osvojila Kineskinja Bin Feng sa prebačenih 69,12 metara.

Sandra Perković je osvojila 12-tu medalju na velikim takmičenjima, pri čemu petu na svjetskim prvenstvima što nije uspjelo niti jednoj diskašici na svijetu (EPA)

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u američkom gradu Eugene, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj bila osma, javlja Hina.

Perković je bila druga s rezultatom 68,45 metara što je njezin najbolji hitac ove sezone. No, to ipak nije bilo dovoljno za zlato koje je iznenađujuće osvojila Kineskinja Bin Feng sa prebačenih 69,12 metara. Bronzu je osvojila olimpijska pobjednica iz Tokija, Amerikanka Valarie Allman sa 68,30 metara.

Perković je time osvojila 12-tu medalju na velikim natjecanjima, pri čemu petu na svjetskim prvenstvima što nije uspjelo niti jednoj diskašici na svijetu.

Uspješan niz traje 10 godina

U svom prvom svjetskom finalu, u Berlinu 2009. godine, kao tinejdžerica, koja je netom prije postala europska juniorska prvakinja, završila je na devetom mjestu. Potom je dva puta bila zlatna, u Moskvi 2013. i Londonu 2017. godine, osvojila je i dva srebra (Peking 2015, Eugene 2022) i jednu bronzu (Doha 2019). Osvojila je i dva olimpijska zlata (u Londonu 2012, te Rio de Janeiru 2016. godine), a ima i pet europskih titula.

Sandra Perković ovim uspjehom ima devet zlata, dva srebra i bronzu s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava.

Izvor: Al Jazeera i agencije