Francuski Senat: Navijači Liverpoola nisu krivi za haos na finalu Lige prvaka

Za haos uoči utakmice članovi francuskog Senata su označili slabu komunikaciju, loš rad i obučenost zaštitara te neadekvatno pripremljeno djelovanje u slučaju kriznih situacija.

Utakmica na Stade de Franceu kasnila je pola sata zbog velikih gužvi na ulazima u stadion (EPA)

Francuski Senat sastavio je posebno izvješće u kojem je ustanovljeno kako navijači Liverpoola nisu krivi za kaos koji je nastao uoči finalne utakmice Lige prvaka između nogometaša madridskog Reala i Liverpoola, prenosi Hina.

Utakmica na Stade de Franceu kasnila je zbog golemih gužvi na ulazima u stadion, a prve informacije koje su nudili francuska policija i Europska nogometna organizacija (UEFA), kao organizator utakmice, govorili su da je sve to posljedica toga što su brojni navijači Liverpoola imali lažne ulaznice s kojima su pokušali ući na stadion, te da su oni jedini krivci za sve nastale probleme.

No, francuski Senat je donio drugačiju odluku te je, osim nevinosti navijača Liverpoola, naglasio da su takvim startnim informacijama „organizatori željeli odvratiti pozornost od vlastitih velikih pogrešaka“.

Saslušali sve strane

Članovi Senata su uoči donošenja odluke saslušali navijače Liverpoola, francusku policiju, vladine dužnosnike te direktora natjecanja Europske nogometne organizacije (UEFA).

Za kaos uoči utakmice koja je kasnila nešto više od 30 minuta članovi francuskog Senata su označili slabu komunikaciju, loš rad i obučenost zaštitara te neadekvatno pripremljeno djelovanje u slučaju kriznih situacija.

Izvor: Agencije