Raspored

Svjetskog prvenstva

Đoković protiv Kyrgiosa za naslov u Wimbledonu

Teniser iz Srbije je ulaskom u 32. finale Grand Slam turnira postao rekorder po broju nastupa u mečevima za naslov na četiri najznačajnija svjetska turnira.

Novak Đoković je u polufinalu savladao Camerona Norrieja, dok je Nick Kyrgios u finale ušao bez borbe, jer se Rafael Nadal povrijedio (EPA - Arhiva)

Novak Đoković će u nedjelju protiv Australca Nicka Kyrgiosa po osmi put u karijeri igrati finale na centralnom terenu All England Cluba u Wimbledonu.

Đoković je u polufinalu savladao Britanca Camerona Norrieja sa 2:6, 6:3, 6:2 i 6:4 za dva sata i 34 minuta igre.

Kyrgios je prošao u finale bez borbe, jer se njegov protivnik u polufinalu Rafael Nadal povukao zbog povrede.

Đoković je ulaskom u 32. finale Grand Slam turnira postao rekorder po broju nastupa u mečevima za naslov na četiri najznačajnija svjetska turnira.

Put prema 21. Grand Slam naslovu

Đoković će tražiti put prema svom 21. Grand Slam naslovu, sedmom u Wimbledonu, na kojem nije izgubio meč od četvrtfinala 2017. godine.

Protiv sebe će imati 27-godišnjeg Australca, koji je prvi put u karijeri prošao dalje od četvrtfinala na Grand Slam turnirima i u dosadašnja dva međusobna dvoboja je bio bolji od Đokovića.

Kyrgios je obje pobjede ostvario 2017. godine na tvrdoj podlozi u Acapulcu i Indian Wellsu, oba puta svladavši Đokovića u dva seta.

Izvor: Al Jazeera i agencije