Modrić potpisao novi ugovor s Realom

Modrić je s 36 godina najstariji igrač u klubu, a na sjever Madrida je doputovao privatnim avionom.

Sa potpisivanja novog ugovora (Twitter / Real Madrid)

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u srijedu je u društvu predsjednika madridskog Reala Florentina Pereza potpisao novi jednogodišnji ugovor kojim će ostati u klubu do 30. juna 2023. godine, prenosi agencija Hina.

„Luka Modrić je obnovio ugovor u klupskom centru Ciudad Real Madrid“, saopćio je aktuelni prvak Španije i Evrope.

Modrić je s 36 godina najstariji igrač u klubu, a na sjever Madrida je doputovao privatnim avionom. Nakon potpisa je bio predviđen njegov povratak u tabor hrvatske reprezentacije koja se priprema za dvoboj Lige nacija s Danskom koji je na rasporedu u petak (10. juni) u Kopenhagenu.

Bez konferencije za medije

Modriću je imao ugovor s Realom do 30. juna ove godine. Klub nije organizirao konferenciju za medije nego je objavio fotografije Modrića i Pereza te videosnimak s potpisivanja ugovora.

Igrač i predsjednik fotografirali su se ispred 14 pehara Lige prvaka, od kojih je posljednji, osvojen prošli mjesec u Parizu, u srijedu postavljen u klupsku vitrinu.

Modrić je došao u Real Madrid u avgustu 2012. iz londonskog Tottenhama. S „kraljevskim klubom“ je osvojio 20 trofeja od čega pet u Ligi prvaka.

Izvor: Agencije