Klub Denver Broncos prodan za rekordan iznos u američkom sportu

Trostruki pobjednik Nacionalne lige u američkom nogometu (NFL) prodan je za 4,65 milijardi dolara.

Iznos za koji su prodani Broncos je dvostruko veći od onog (2,27 milijardi) za koji su vlasnika promijenili Carolina Panthers, posljednji NFL klub koji je bio na prodaju (EPA)

Grupa Walton-Penner postat će novi vlasnik kluba Denver Broncos, bivših trostrukih pobjednika Super Bowla, finala doigravanja Nacionalne lige u američkom nogometu (NFL), a za to će platiti 4,65 milijardi dolara, što je najveći iznos za koji je prodana neka američka sportska ekipa, prenosi Hina.

Dosadašnji rekord držala je baseball ekipa New York Mets koja je prodana za 2,4 milijarde dolara, a iznos za koji su prodani Broncos je dvostruko veći od onog (2,27 milijardi) za koji su 2018. vlasnika promijenili Carolina Panthers, posljednji NFL klub koji je bio na prodaju.

Iznos plaćen za preuzimanje vlasništva nad Broncosima sličan je onom (5,2 milijardi milijardi) koji je konzorcij predvođen Toddom Boehlyjem, suvlasnikom MLB ekipe Los Angeles Dodgers, platio za kupovinu engleskog premierligaša Chelseaja.

Ostale samo formalnosti

Dosadašnji vlasnik Broncosa bila je fondacija Pata Bowlena, dugogodišnjeg vlasnika ekipe koji je preminuo 2019. Novu vlasničku grupu Walton-Penner predvodi Rob Walton, nasljednik američkog trgovačkog lanca Walmart.

“Uzbuđeni smo što smo izabrani za kupce Denver Broncosa. Radeći i živeći u Coloradu, oduvijek smo se divili Broncosima. Naš je entuzijazam samo rastao s upoznavanjem ekipe, zaposlenika i navijača Broncosa u posljednjih nekoliko mjeseci. Nadahnjuje nas prilika da budemo čuvari ove velike organizacije u živahnom društvu strastvenih navijača”, objavio je Walton u informaciji o kupoprodaji Broncosa.

Očekuje se da će za realizaciju dogovora biti potrebno između 60 i 90 dana, ali radi se samo o formalnostima.

Izvor: Agencije