Ronaldo krenuo na 500 kilometara dugo hodočašće

Ronaldo je obećao je da će, ako se Valladolid kojem je većinski vlasnik vrati u Primeru, proći hodočasničku rutu od Valladolida do Santiaga de Compostele.

Ronaldo će hodočašće proći biciklom, u pet etapa, zajedno sa svojom suprugom (EPA)

Jedan od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena Ronaldo Luis Nazario de Lima (45) krenuo je na 500 kilometara dugačko putovanje biciklom od Valladolida do Santiaga de Compostele kako bi održao obećanje koje je dao u slučaju da se njegov klub vrati u La Ligu, javlja Hina.

Ronaldo, koji je 2018. postao većinski dioničar Valladolida, obećao je da će, ako se njegov klub vrati u Primeru, hodočasničku rutu od Valladolida do Santiaga de Compostele, kulminaciju Camino de Santiaga (Puta sv. Jakova), proći u pet etapa sa svojom suprugom.

Valladolid se nakon jedne drugoligaške sezone vratio u Primeru osvojivši drugo mjesto u Segunda Division, Ronaldo i njegova supruga su krenuli na put sa stadiona Jose Zorrilla.

Očekuje nezaboravno iskustvo

“Obećao sam da ću, ako se vratimo u La Ligu, odraditi Camino de Santiago. Učinit ću to biciklom jer ne mogu trčati. Bit će divno. Znam da ću se fizički namučiti, ali to će biti nezaboravno iskustvo”, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

U razgovoru za El Norte de Castilla, Ronaldo je promociju Valladolida u La Ligu stavio odmah do trijumfa brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Bivši napadač Real Madrida i Barcelone završio je to Svjetsko prvenstvo kao najbolji strijelac turnira s osam golova, a dva od njih je dao u finalu protiv Njemačke.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada