Colorado Avalanche po treći put u historiji prvak NHL-a

Colorado, koji je naslove osvajao 1996. i 2001. godine, slavio je sa 4-2 u seriji protiv branitelja naslova Tampa Bay Lightninga.

Heroji odlučujuće pobjede za Colorado bili su strijelci Artturi Lehkonen i Nathan MacKinnon, te golman Darcy Kuemper koji je imao 22 odbrane (Reuters)

Colorado Avalanche je po treći put u svojoj povijesti osvojio Stanley Cup nakon što je u u šestoj utakmici finala NHL-a rezultatom 2:1 pobijedio dvostrukog branitelja naslova Tampa Bay Lightninga, javljaju agencije.

Colorado, koji je naslove osvajao 1996. i 2001. godine, slavio je tako u seriji 4-2.

Gol za pobjedu i naslov postigao je Artturi Lehkonen 7:32 minuta prije kraja druge trećine. Prvi gol za Colorado dao je Nathan MacKinnon, dok je golman Darcy Kuemper obranio 22 udaraca prema golu Avalanche.

Devet pobjeda u gostima

Colorado je ove sezone postavio i rekord sa devet pobjeda u gostima u doigravanju. Šest klubova dijeli NHL rekord sa deset gostujućih pobjeda.

Cale Makar, koji je već osvojio Norris Trophy (osam golova, 21 asistencija) kao najbolji obrambeni igrač, proglašen je i dobitnikom Conn Smythe trofeja kao najkorisniji igrač doigravanja.

Makar je tek treći obrambeni igrač koji je osvojio ove dvije nagrade iste godine priključivši se tako Bobbyju Orru (1970. i 1972.) i Nicklasu Lidstromu (2002).

Izvor: Agencije