Čilić za finale Roland Garrosa igra protiv Ruuda

Marin Čilić je u četvrtfinalu bio bolji od Andreja Rubljeva, dok je Casper Ruud pobijedio Holgera Runea; u drugom polufinalu igraju Rafael Nadal i Alexander Zverev.

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu (EPA)

Hrvatski tenisač Marin Čilić za plasman u finale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa igrat će protiv Norvežanina Caspera Ruuda, javlja Hina.

Najbolji hrvatski tenisač je u susretu četvrtfinala, nakon četiri sata i 15 minuta igre, pobijedio Rusa Andreja Rubljeva sa 3:2 u setovima (5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10:2), dok je Ruud, nakon tri sata i 20 minuta igre, bio bolji od Danca Holgera Runea pobijedivši 3:1 u setovima (6:1, 4:6, 7:6 (2), 6:3).

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017, 2018), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

Ruud stigao do najvećeg uspjeha u Parizu

Ovo je i najveći uspjeh Ruuda na Roland Garrosu. U dosadašnja četiri nastupa u Parizu nikada nije prošao dalje od trećeg kola. Bivšem najboljem junioru svijeta, a sada osmom tenisaču svijeta, to je i najveći uspjeh na svim Grand Slam turnirima.

Čilić i Ruud su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio 23-godišnji Norvežanin – prošle godine u Torontu, a godinu ranije u Rimu.

Prethodno su polufinale izborili Španjolac Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev. Nadal je u četvrtfinalu pobijedio Novaka Đokovića, dok je Zverev bio bolji od Carlosa Alcaraza.

Izvor: Agencije