Golden State osvojio novi naslov NBA prvaka

Ekipa iz San Francisca slavila je nakon trijumfa nad Boston Celticsom 103:90 u šestoj utakmici NBA finala, čime su završili seriju sa 4-2 u pobjedama.

epa10017510 The Golden State Warriors pose for a team photo, following the Golden State Warriors win during Game 6 of the National Basketball Association (NBA) Finals against the Boston Celtics at TD Garden in Boston, Massachusetts, USA, 16 June 2022. The Warriors are the 2022 NBA Champions. EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT (EPA)

Golden State Warriors osvojili su titulu NBA prvaka, što im je četvrti naslov u posljednjih osam sezona, javlja Reuters.

Ekipa iz San Francisca slavila je nakon trijumfa nad Boston Celticsom 103:90 u šestoj utakmici NBA finala u Bostonu, čime su završili seriju sa 4-2 u pobjedama.

Stephen Curry proglašen je najkorisnijim igračem finala. Predvodio je svoj tim sa 34 poena, sedam asistencija i sedam skokova, te osvojio svoj četvrti naslov. Jednoglasno je proglašen MVP-om finala.

„Tako sam ponosan na našu ekipu. Na početku sezone nitko nije mislio da ćemo biti ovdje osim nas na terenu“, rekao je emotivni Curry nakon pobjede.

Sedmi naslov za franšizu

Naslov NBA prvaka je veliki rezultat za Warriorse koji su propustili doigravanje u protekle dvije sezone zbog niza povreda. Ove su godine u doigravanju pobijedili Denver Nuggetse, Memphis Grizzliese i Dallas Maverickse, a u finalu i Celticse i osvojili trofej Larryja O'Briena.

„Bili smo tako daleko od toga. Dotaknuli smo dno s povredama i uspjeli se vratiti teškim radom… Pokušali smo popuniti praznine pravim momcima. Ovo nikada ne možete uzeti zdravo za gotovo jer nikad ne znate kada ćete se vratiti ovdje“, rekao je Curry.

To je ukupno sedmi naslov za franšizu, koja je osnovana u Philadelphiji 1946. godine kao jedan od izvornih timova NBA-a. Warriorsi su također osvojili prvo prvenstvo u ligi u sezoni ‘46-47.

Izvor: Agencije