Raspored

Svjetskog prvenstva

US Open: Rusi i Bjelorusi mogu igrati pod neutralnom zastavom

Američki teniski savez omogućit će svim kvalificiranim igračima da se takmiče na ovogodišnjem posljednjem Grand Slam turnira sezone, bez obzira na nacionalnost.

Posljednji Grand Slam turnir sezone počinje 29. augusta (AP)

Ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama bit će dopušteno natjecati se na ovogodišnjem izdanju posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Openu, ali samo pod neutralnom zastavom, objavio je Američki teniski savez (USTA).

Ruski i bjeloruski teniseri i teniserke ne mogu nastupiti na ovogodišnjem Wimbledonu, koji počinje 27. juna, zbog čega su ATP i WTA odlučili da se na tom turniru ne osvajaju bodovi za rang listu, javlja Reuters.

“USTA je podržala zabranu za Ruski i Bjeloruski teniski savez, a time i svih međunarodnih timskih natjecanja, te direktivu da igrači iz tih zemalja igraju pod neutralnom zastavom kada se natječu van međunarodnih ekipnih natjecanja”.

Trenutno igraju kao neutralni

“Svjesni smo da se svaka organizacija morala suočiti s jedinstvenim okolnostima koje utječu na njihove odluke”, navodi se u saopćenju USTA-e, prenosi Hina.

“Na temelju naših vlastitih okolnosti, USTA će dopustiti svim kvalificiranim igračima, bez obzira na nacionalnost, da se natječu na US Openu 2022”.

Ruski i bjeloruski teniseri i teniserke trenutno se mogu natjecati na turnirima kao neutralni.

US Open, posljednji Grand Slam sezone koji se igra u New Yorku, počinje 29. augusta.

Izvor: Agencije