Đoković ni po novim mjerama ne može u SAD

Od nedjelje, 12. juna, svi putnici koji budu htjeli ući u SAD morat će imati negativan test na COVID-19, a međunarodni putnici će i dalje morati biti vakcinisani.

Đoković je zbog odluke da se ne vakciniše već propustio dva mastersa na tlu SAD-a - Indian Wells i Miami, kao i prvi Grand Slam sezone u Australiji (Reuters)

Sjedinjene Američke Države promijenile su uslove potrebne za ulazak u zemlju u vezi s pandemijom korona virusa, ali najbolji srpski teniser Novak Đoković ni po novim mjerama ne bi mogao nastupati na US Openu.

Od nedjelje, 12. juna, svi putnici koji budu htjeli ući u SAD morat će imati negativan test na COVID-19, a međunarodni putnici će i dalje morati biti vakcinisani, prenosi Radiotelevizija Srbije, piše Fena.

To znači da Đoković, koji se nije vakcinisao, po važećim pravilima neće moći ući na područje SAD-a.

Još postoji mogućnost da američka vlada izmjeni pravila

Prvi teniser svijeta je zbog odluke da se ne vakciniše već propustio dva mastersa na tlu SAD-a – Indian Wells i Miami, kao i prvi Grand Slam sezone u Australiji.

US Open, inače, počinje 29. augusta, pa još postoji mogućnost da američka vlada izmjeni pravila ulaska u zemlju i da Đoković zaigra na terenima Flushing Meadowsa.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada