NBA dvije nove nagrade imenovala po Magicu i Birdu

Nagrada za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije nosit će ime po Magicu Johnsonu, dok će se nagrada za MVP-a finala Istočne konferencije imenovati po Larryju Birdu.

I Larry Bird, i Magic Johnson izjavili su kako su počašćeni time što će se trofeji zvati po njima (Reuters)

Vodstvo NBA lige predstavilo je dvije nove nagrade za najkorisnijeg igrača konferencijskih finala, koje će nositi ime po Earvinu “Magicu” Johnsonu i Larryju Birdu, prenosi Hina.

Nagrada za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije nosit će ime po Johnsonu, legendi Los Angeles Lakersa, dok će se nagrada za MVP-a finala Istočne konferencije imenovati po Birdu, bivšoj zvijezdi Boston Celticsa.

“Počašćen sam da će moje ime biti na trofeju za najkorisnijeg igrača Zapadne konferencije. Nagrađeni košarkaš primit će nagradu jer odličan i u obrani, i u napadu, i što svoje suigrače čini boljima, i u stanju ih je odvesti do najvišeg postolja”, izjavio je Magic Johnson.

Nova imena za pobjednike konferencijskih finala

Larry Bird se također zahvalio ligi što je na taj način obilježila njegove uspjehe.

“Iznimno sam počašćen da je moje ime povezano sa trofejom za MVP-a finala Istočne konferencije”, kazao je Bird.

I trofeji za pobjednike konferencijskih finala će dobiti novo ime. Trofej Oscara Robertsona pripast će pobjedniku Zapadne konferencije, a onaj s imenom Boba Cousyja pobjedniku istočne konferencije.

Izvor: Agencije