Nakon presude, Becker gubi i angažman na Eurosportu

Mischa Zverev će na Eurosportu zamijeniti Borisa Beckera, koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2,5 godine zbog prikrivanja stotina hiljada funti imovine nakon što je proglasio bankrot.

Boris Becker je kao stručni komentator Eurosporta radio od 2017. godine (EPA)

Bivši tenisač Mischa Zverev, stariji brat trećeg igrača svijeta Alexandra Zvereva, novi je stručni komentator Eurosporta za Grand Slam turnir u Roland Garrosu, prenosi Hina.

Zverev će zamijeniti Borisa Beckera, koji je prošlog mjeseca na londonskom sudu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2,5 godine zbog prikrivanja stotina hiljada funti imovine nakon što je proglasio bankrot.

Becker ima ugovor do naredne godine

Eurosport je objavio da će Zverev obavljati isti posao kao i Becker, odnosno da će kao stručni komentator analizirati mečeve na pariškom Grand Slamu, koji je na rasporedu od 22. maja do 5. juna.

Becker, trostruki osvajač Wimbledona, kao stručni komentator Eurosporta radio je od 2017. S Eurosportom ima ugovor do 2023. godine, pa u toj medijskoj kući, prema njemačkim novinama, razmišljaju o produžetku saradnje nakon što Becker bude ponovno na slobodi.

Izvor: Agencije