Tom Brady će nakon završetka karijere postati analitičar na Foxu

Osim što će postati Foxov glavni analitičar, Tom Brady će biti i ambasador kompanije koji će pomagati u sponzorstvima i promotivnim aktivnostima.

U augustu će Brady navršiti 45 godina, a tokom karijere zaradio je više od 300 miliona dolara (EPA)

Legendarni američki quarterback Tom Brady pridružit će se Fox Sportsu kao vodeći analitičar kada završi njegova blistava karijera u američkom nogometu, objavila je mreža.

Fox nije otkrio uvjete Bradyjeva ugovora, međutim neki američki mediji, na koje se poziva Reuters, objavili su kako je quarterback koji je sedam puta osvajao Super Bowl, pristao na 10-godišnji ugovor vrijedan 375 miliona dolara. Time bi Brady postao najbolje plaćeni analitičar na svijetu.

Osim što će postati Foxov glavni analitičar, bit će i ambasador kompanije koji će pomagati u sponzorstvima i promotivnim aktivnostima.

“Oduševljeni smo što se Tom obvezao pridružiti Foxovom timu. Želimo mu sve najbolje tijekom nadolazeće sezone”, rekao je Lachlan Murdoch, izvršni direktor Foxa.

‘Još je puno nedovršenih poslova na terenu’

Brady je putem Twittera poručio kako je “uzbuđen” zbog pridruživanja Foxu, ali da je na terenu s Buccaneersima “puno nedovršenih poslova”.

Brady je u karijeri igrao u deset Super Bowl utakmica osvojivši pritom sedam naslova – šest s New England Patriotsima i jedan u dresu Tampa Bay Buccaneersa.

U augustu će navršiti 45 godina, a tokom karijere zaradio je više od 300 miliona dolara.

Izvor: Agencije