EURO 2024: Otvaranje u Minhenu, finale u Berlinu

Otvorenje Evropskog prvenstva u nogometu najavljeno je za 14. jun 2024. godine na Allianz Areni u Minhenu, a finale je mjesec dana kasnije na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Nakon što je posljednji EURO održan u 11 država, iduća evropska smotra 2024. godine bit će organizirana u samo jednoj zemlji - Njemačkoj (EPA)

Otvaranje Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine u Njemačkoj bit će u Minhenu, dok će finale biti u Berlinu, objavila je Evropska nogometna  federacija (UEFA).

Nakon što je posljednji EURO održan u 11 država, iduća evropska smotra 2024. godine bit će organizirana u samo jednoj zemlji – Njemačkoj, prenijela je Hina.

Otvorenje Evropskog prvenstva u nogometu bit će 14. juna na Allianz Areni u Minhenu, a finale 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Očekuje se atraktivan turnir

Prvenstvo će se održati u deset gradova – Berlin, Hamburg, Leipzig, Gelsenkirchen, Dortmund, Duesseldorf, Keln, Frankfurt, Stuttgart i Minhen.

“Uvjeren sam da će EURO 2024 biti atraktivan turnir. Mnogi od najboljih timova na svijetu će se natjecati u zemlji koja se nalazi u srcu Evrope. Možemo pogledati naprijed prema sjajnim igrama i uzbudljivom turniru u svakom pogledu”, poručio je direktor turnira Philipp Lahm.

Žrijeb kvalifikacija održat će se 9. oktobra ove godine u Frankfurtu, dok će žrijeb za samo prvenstvo biti organiziran 2. decembra 2023. u Hamburgu.

Izvor: Agencije