U odnosu na broj stanovnika Hrvatska najveći izvoznik nogometaša u svijetu

Hrvatska ima 400 igrača u inozemstvu, čime se nalazi na osmom mjestu u svijetu, a odmah iza nje je Srbija s 379 nogometaša; prve tri pozicije drže Brazil, Francuska i Argentina.

Međunarodni centar za sportske studije je objavio popis zemalja s najviše nogometaša u 135 stranih liga u svijetu (Reuters)

Hrvatska je osma zemlja u svijetu po broju izvezenih nogometaša u inozemstvo, no kada se uzme u obzir broj njenih stanovnika prva je na svijetu, pokazuje izvještaj Međunarodnog centra za sportske studije (CIES).

CIES je u svojoj 380. publikaciji objavio popis zemalja s najviše nogometaša u 135 stranih liga u svijetu, prenosi Hina.

Hrvatska ima 400 igrača u inozemstvu, što je 81 više u odnosu na 2017. godinu, čime se nalazi na osmom mjestu u svijetu. Na devetom mjestu je Srbija s 379 nogometaša, a na desetom Nizozemska sa 367.

U stranim ligama najviše Brazilaca

Brazil zauzima prvo mjesto sa 1.219 nogometaša u inozemstvu, a slijede Francuska sa 978 igrača i Argentina sa 815.

Engleska je na četvrtoj poziciji sa 525, a zatim dolaze Njemačka sa 441, Kolumbija sa 425 i Španjolska sa 409 igrača u inozemstvu.

Ako se u obzir uzme broj nogometaša u inozemstvu u odnosu na broj stanovnika zemlje iz koje dolaze, Hrvatska s populacijom od 3,8 miliona ljudi zauzima prvo mjesto na svijetu.

Izvor: Agencije