Anfield pružio podršku Ronaldu zbog porodične tragedije

Cristiano Ronaldo i njegova partnerica Georgina Rodriguez su očekivali rođenje blizanaca, dječaka i djevojčice, no zbog komplikacija tokom poroda dječak nije preživio.

Navijači i igrači na terenu, u skladu sa brojem koji na dresu nosi portugalski nogometaš, simbolično su mu pružili podršku u sedmom minutu utakmice (EPA)

Svi prisutni na stadionu Anfield u Liverpoolu u sedmoj su minuti utakmice između domaće ekipe i Manchester Uniteda ustali i aplaudirali kako bi uputili podršku Portugalcu Cristianu Ronaldu zbog porodične tragedije koja ga je pogodila, javljaju agencije.

Prethodno je objavljeno da Ronaldo neće igrati utakmicu protiv Liverpoola nakon iznenadne smrti sina pri porodu, pa su mu navijači i igrači na terenu, u skladu sa brojem koji na dresu nosi portugalski nogometaš, simbolično pružili podršku.

„Cristiano, svi mislimo na tebe i šaljemo podršku porodici. Porodica je važnija od svega i Ronaldo podržava svoje najmilije u ovom izuzetno teškom trenutku“, poručili su iz Uniteda.

Cristiano Ronaldo i njegova partnerica Georgina Rodriguez su očekivali rođenje blizanaca, dječaka i djevojčice, no zbog komplikacija tokom poroda dječak nije preživio.

‘Rođenje kćerke daje snagu’

Informaciju o dječakovoj smrt u ponedjeljak su objavili Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez.

Portugalski nogometaš je zahvalio liječnicima i medicinskim sestrama na brizi.

„U dubokoj boli javljamo kako je naša beba preminula. To je najveća bol koju roditelj može iskusiti. Samo nam rođenje kćerke daje snage da ove trenutke proživimo s malo nade i sreće. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima“, objavili su Ronaldo i njegova partnerica Georgina Rodriguez na Twitteru.

Ronaldo ima četvero djece – Christiana Jr, Evu Mariju, Matea i Alanu Martinu.

Izvor: Agencije